🔷 فر شیرینی پزی و فر قنادی
فر شیرینیپزی و فر قنادی یکی از مهمترین تجهیزات قنادی است. فرهای شیرینیپزی و قنادی به دو گروه فرگردان و فر طبقهای تقسیم میشوند. تمامی محصولات تولیدی نان و شیرینی باید توسط فر شیرینیپزی صنعتی پخته شوند تا بتوان آنها را مصرف کرد. به همین دلیل فرها در انواع و اندازههای مختلفی تولید شده اند تا بتوانند نیاز صنایع مختلف را پاسخ دهند. معمولا فرهای نانوایی و قنادی از سوختهای مختلفی استفاده می کنند. غیر از مدلهای قدیمی که از سوختهای دیزلی استفاده می کردند، فرهای جدید از گاز طبیعی و یا برق برای ایجاد گرما استفاده می کنند. مدلهای حرفهای تر از فنهایی برای انتقال یکنواخت حرارت نیز استفاده می کنند.
🔷 دستگاه خمیرگیر
دستگاه خمیرگیر برای گرفتن خمیر و ورز دادن آن مورد استفاده قرار می گیرد. از این دستگاهها برای مخلوط کردن موارد اولیه خمیر نان و شیرینی استفاده میشود. پس از مخلوط شدن و سفت شدن خمیر، این دستگاه می تواند این خمیر را ورز دهد تا برای پخت و مراحل بعدی آماده شود.
🔷 قالب
شیرینیها و نانهای مختلف به قالبهای مختلفی برای پخت نیاز دارند. یکی از مهم ترین تجهیزات نانوایی و قنادی که در صنایع غذایی استفاده می شوند قالبها هستند. قالبها می توانند شکل اصلی محصول را مشخص نمایند و به همین علت نقشی مهم و تعیین کننده دارند. قالبهای شیرینیپزی همچنین بازاریابی و تبلیغات محصول را نیز تحت تاثیر قرار دادند.
🔷 همزن
همزنهای معمولی را در صورتی که نمیخواهید از دستگاه خمیر گیر استفاده کنید به کار ببرید و نکته دیگر برای مخلوط کردن انواع ترکیبات استفاده نمایید. همزنها از جمله تجهیزات پخت و همزن محسوب می شوند و در اندازههای مختلفی موجود هستند و با توجه به توان تولیدی خود میتوانند مواد مختلفی را با یکدیگر مخلوط نمایند.
🔷 یخچال
یخچال در حالی در این لیست قرار گرفته که در نگاه اول موردی مهم به شمار نمی رود. اما تمامی قنادیها و صنایع تولید شیرینی میدانند که یکی از مهمترین قسمتهای تجهیزات نانوایی و قنادی یخچالها هستند. یخچالها برای نگهداری مواد اولیه و همچنین برای استراحت خمیر و خامههای شیرینی استفاده میشوند. پس از تولید نیز برخی مدلهای شیرینی حتما باید در یخچالها نگهداری شوند تا بتوانند تازگی خود را حفظ کنند.